2015. január 4., vasárnap

Holnap vissza megyek alkalmazottnak. Nem tanárnak, hanem szoftverfejlesztőnek.


Akkor ennyi volt a szabadság??

Az elmúlt 7 hónap tanulságos volt számomra. Végig mentem azon a folyamaton, amin egy gyermek is végig megy, ha kiveszik az iskolából. Arra szoktatták ugyanis az iskolában, hogy nincs szükség önálló gondolkodásra, mindent megmondanak, mindent irányítanak. Ha ez már nincs, hirtelen nagy űr lesz, jön egy átállási időszak, mikor megtapasztalhatom, hogy mostantól én vagyok felelős a sorsomért, magam döntöm el mit akarok és mit nem, mi érdekel és mi nem.

Számomra  nagyon jó volt ez az idő, bele vettem magam az weblap programozásba és neki láttam az otthontanulók számára egy weboldalt fejleszteni, otthontanulok.hu néven. Sokat növekedett az önbizalmam és sok mindent tanultam. Mondhatnám én is otthontanuló lettem.

De akkor minek megyek vissza dolgozni? ... ez olyan mintha egy otthontanuló gyerek visszamenne az iskolába.

Igen olyan, csak ezt most magam választom, azért mert ahhoz még többet tudjak tanulni és tapasztalatot szerezni, most szükségem van erre a munkahelyre. Így azért más, mikor a magam vezérelte tanulási folyamataimban beillesztek egy iskolát és én döntöm el meddig kell az nekem és mikortól nem.

Azért kíváncsi vagyok, milyen lesz megint alkalmazotti környezetben, nem fog-e beszippantani és akadályozni éppen csak elkezdett szabad létem útján?

Na, a következő blog bejegyzésben megírom ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése